Jubileum

Hörby Blåsorkester 65 år

 

En lördag i september bjöd vi Hörbyborna på konsert på Nya Torg. Vi hade tur med vädret och i orkestern spelade både aktiva och “gamla” medlemmar. Konferencier var Peter Westerlind.

Hörby Blåsorkester 60 år

orkestern

Lördagen den 11 oktober 2008 firade Hörby Blåsorkester 60-års jubileum. Det bjöds på konsert i Lågehallen tillsammans Bröderna Lagerståhl, som var dagens konferencierer och gästartister.

Bröderna Lagerståhl

lagerstahl

På konserten var orkesterns “gamla” medlemmar inbjudna att vara med. Många var med och spelade tillsammans med den nuvarande orkestern, medan andra valde att sitta på läktaren och lyssna. Konserten inleddes med att de medlemmar som var med på 50-talet spelade Käcka Pojkar marsch av Josef Blomqvist.

Den röda tråden i konserten var att göra en tidsresa genom orkesterns 60-åriga historia. Det spelades låtar från varje årtionde sedan 1948. Tillsammans med de “gamla” medlemmarna spelade orkester Brassparad, Söder om Rio, Toccata for band, Skönheten och odjuret och Älvsborgs kustart. Marsch.

2008-års Hörby Blåsorkester framförde Magnificent Seven, A Huntingdon Celebration, Highlander; Who wants to live forever och Eighties Flashback. Därefter var det dags för Bröderna Lageståhl att bjuda på sin show med bland annat Wettexlasen, Sillamåne och Jan-Åges elektiska. Konserten avslutades med att alla spelade Colonel Bogey av Kenneth J. Alford.

Firandet fortsatte sedan på kvällen på Folkets Hus.